Jurat


El nostre jurat

Josep M. Civit

Josep M. Civit

Director de fotografia. Va estudiar Disseny Gràfic i Fotografia a l’Eina Escola de Disseny i es va llicenciar en Teoria de les Arts Contemporànies a la Universitat Autònoma de Barcelona. Des del 1986 treballa com a director de fotografia i combina la seva passió pels llargmetratges amb el seu treball en produccions de tota mena per televisió, publicitat, documentals i teatre.

Ha col·laborat en projectes de directors tan coneguts com Bigas Luna, Agustí Villaronga, Monte Hellman, Paul Leduc, Carlos Saura, Rosa Vergés, Judith Colell, Adrian Noble, Juanma Bajo Ulloa, LLuis Danés, Daniel Calparsoro, Guillermo Fesser, Susan Seidelman o Joel Joan.

Ha rebut nombrosos premis com Millor fotografia als premis Gaudí el 2018 pel llargmetratge “Incerta Glòria” i el mateix premi i una nominació als premis Goya 2016 per “El rei de l’Havana”. Recentment va guanyar Millor fotografia al Festival de Cinema de Màlaga 2021 pel seu treball a “El vientre del mar”. També ha rebut el Coral del Festival de l'Havana a la millor fotografia per "Llatí bar" i una Menció Especial de Jurat al Festival d'Avoriaz (França) per la fotografia d’"Angoixa".

Agustí Argelich

Agustí Argelich

Director de FILMETS Badalona Film Festival i membre de l’Acadèmia del Cinema Català.

És productor i assessor de continguts de la Unitat de Cine de TV3 i jurat internacional en diferents festivals com els Premis Gaudí o Cryptshow Festival.

Santiago Torres

Santiago Torres

És Director de Comunicació i Relacions Institucionals de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i Director de la Fundació TMB. Ostenta el càrrec de President de l’Associació de Comunicació Pública (ACP) i ha estat membre fundador de l’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa.

Llicenciat en Ciències de la informació per la Universitat Autònoma de Barcelona i Diplomat en “Funció Gerencial en les Administracions Públiques” per ESADE.

Participant en nombroses conferències i seminaris, així com en el Màster de Comunicació Empresarial de la Universitat de Barcelona i en el Postgrau de Comunicació Local a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Carolina Astudillo

Presidenta del jurat.

Realitzadora, periodista, investigadora i docent. Diplomada en Estudis de Cinema per la Universitat Catòlica de Xile i Màster en Documental Creatiu per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ha desenvolupat el seu treball en la investigació, la creació documental i l'escriptura, tenint com a eix articulador a les dones i la memòria històrica. Els seus treballs oscil·len entre el cinema experimental i el documental i han estat exhibides en museus i institucions educacionals.

Els seus documentals “De monstres i faldilles” (2008), “El fora mida” (2012), “El desig de la civilització: Notes per a El gran vol” (2014) i “Un passeig per New York Harbor” (2019) han estat premiats i exhibits en festivals nacionals i internacionals. El seu primer llargmetratge, “El gran vol”, (2014) va obtenir la Biznaga de Plata al Millor Documental al Festival de Màlaga (2015), entre molts d’altres. El seu segon llargmetratge, “Ainhoa, jo no sóc aquesta” (2018), novament va obtenir la Biznaga de Plata al Millor Documental al Festival de Màlaga (2018), el Gran Premi de Jurat en Escales documentaires (2018) i el premi al Millor So i Menció Especial de Jurat en DocumentaMadrid (2018).