Subtravelling | XIV International Short Film Fest | Bcn-Seoul

JoTMBé

Sobre Subtravelling


Què és Subtravelling?

Subtravelling és un festival de curtmetratges pioner per les seves característiques d’innovació, en portar el gènere del curtmetratge a la xarxa de transport de TMB.

El festival neix l’any 2009 com a Mostra Internacional de Curtmetratges del Metro. Va ser una aposta de la Fundació TMB per democratitzar la cultura i dinamitzar el mercat del curtmetratge, fent arribar una selecció de curts catalans i internacionals de primer nivell a tota la ciutadania, promovent així els valors socials i culturals entre els usuaris del transport públic.

La primera edició de Subtravelling va suposar un èxit tan rotund que, l’any següent, TMB decideix seguir innovant. Ara amb la intenció d’impulsar la creació local i oferir als nous creadors audiovisuals un espai on desenvolupar la seva creativitat i exhibir el seu talent.

Així va néixer Roda a TMB, la secció del festival en què els creadors han de fer valer el seu enginy per rodar un curtmetratge on, d’alguna forma, hi apareguin els transports de TMB.

Amb el pas dels anys, Subtravelling no ha parat de créixer. I amb la ferma voluntat de traspassar fronteres i internacionalitzar-se, l’any 2016 s’associa amb el Seoul Metro International Subway Film Festival (SMIFF), festival amb qui comparteix característiques: tots dos són els únics festivals de curts del món en què el metro i el transport públic són protagonistes.

Avui Subtravelling manté intacte el compromís amb el qual va néixer, i encara fa un pas més per professionalitzar-se. És per això que l’any 2020 el festival passa a anomenar-se Subtravelling XI International New Talent’s Short Film Fest BCN – SEOUL. L’objectiu és convertir-se en una plataforma de projecció internacional per al talent audiovisual de Barcelona.

Fases del festival

Roda a TMB

De setembre a novembre de 2023

Grava un curt de 3 minuts i 30 segons com a màxim, on apareguin algun dels transports de TMB. La temàtica és lliure. Pots guanyar un viatge a Seül per assistir a la projecció del teu curt al festival SMIFF.

La Mostra Internacional

De l'1 de desembre a les 12.00 hores al 20 de desembre de 2023 a les 23:59

Visiona i vota la selección de curts Internacional de TMB i del festival SMIFF. Podràs atorgar el premi al millor curt de la Mostra! A més, sortegem entrades dobles cada dia i un any de cinema gratis.

Guanyadors i entrega de premis

Desembre 2023

El jurat professional seleccionarà els finalistes de Roda a TMB. Durant la gala de lliurament de premis, es donaran a conèixer tots els guanyadors del festival Subtravelling.

Palmarès

Una vegada finalitzat el festival i atorgats els premis, es podran veure tots els guanyadors web de Subtravelling. Preguntes freqüents Si vols participar a Subtravelling i tens algun dubte, consulta les preguntes freqüents.

La nostra història

2009

Neix Subtravelling com a Mostra Internacional de Curtmetratges del Metro per apropar el curtmetratge als usuaris del metro.

2010

S’incorpora la secció Roda a TMB, fent una crida als creadors, realitzadors i directors a rodar els seus curts a les instal·lacions de TMB.

2016

Subtravelling s’associa amb el Seoul Metro International Subway Film Festival (SMIFF) amb la intenció d’internacionalitzar-se.

2020

El festival canvia de nom i es converteix en Subtravelling XI International New Talent’s Short Film Fest BCN – SEOUL en una aposta per professionalitzar-se.