Sobre Subtravelling


Què és Subtravelling?

Subtravelling és un festival de curtmetratges pioner per les seves característiques d’innovació, en portar el gènere del curtmetratge a la xarxa de transport de TMB.

El festival neix l’any 2009 com a Mostra Internacional de Curtmetratges del Metro. Va ser una aposta de la Fundació TMB per democratitzar la cultura i dinamitzar el mercat del curtmetratge, fent arribar una selecció de curts catalans i internacionals de primer nivell a tota la ciutadania, promovent així els valors socials i culturals entre els usuaris del transport públic.

La primera edició de Subtravelling va suposar un èxit tan rotund que, l’any següent, TMB decideix seguir innovant. Ara amb la intenció d’impulsar la creació local i oferir als nous creadors audiovisuals un espai on desenvolupar la seva creativitat i exhibir el seu talent.

Així va néixer Roda a TMB, la secció del festival en què els creadors han de fer valer el seu enginy per rodar un curtmetratge on, d’alguna forma, hi apareguin els transports de TMB.

Amb el pas dels anys, Subtravelling no ha parat de créixer. I amb la ferma voluntat de traspassar fronteres i internacionalitzar-se, l’any 2016 s’associa amb el Seoul Metro International Subway Film Festival (SMIFF), festival amb qui comparteix característiques: tots dos són els únics festivals de curts del món en què el metro i el transport públic són protagonistes.

Avui Subtravelling manté intacte el compromís amb el qual va néixer, i encara fa un pas més per professionalitzar-se. És per això que l’any 2020 el festival passa a anomenar-se Subtravelling XI International New Talent’s Short Film Fest BCN – SEOUL. L’objectiu és convertir-se en una plataforma de projecció internacional per al talent audiovisual de Barcelona.

Com participar-hi

Roda a TMB

Del 7 de setembre a el 17 de gener de 2021

Grava un curt de menys de 3 minuts i 30 segons, inspirat en els transports públics de TMB i inscriu-lo al festival. Pots guanyar un viatge a Seül per veure la projecció del teu curt a SMIFF i molts premis més.

La Mostra

Del 18 de gener al 7 de febrer de 2021

Visiona i vota els curts participants a Roda a TMB i una selecció de peces internacionals seleccionades per SMIFF.
Pots guanyar un any de cine gratis i un iPad, entre altres premis.

Palmarés

A partir de febrer de 2021

Un jurat format per professionals del món del cinema i l’audiovisual seleccionarà els 10 curts finalistes de Roda a TMB. Els guanyadors de Subtravelling es donaran a conèixer a la gala de lliurament de premis.

Preguntes freqüents

Si vols participar a Subtravelling i tens algun dubte, consulta les preguntes freqüents.

La nostra història

2009

Neix Subtravelling com a Mostra Internacional de Curtmetratges del Metro per apropar el curtmetratge als usuaris del metro.

2010

S’incorpora la secció Roda a TMB, fent una crida als creadors, realitzadors i directors a rodar els seus curts a les instal·lacions de TMB.

2016

Subtravelling s’associa amb el Seoul Metro International Subway Film Festival (SMIFF) amb la intenció d’internacionalitzar-se.

2020

El festival canvia de nom i es converteix en Subtravelling XI International New Talent’s Short Film Fest BCN – SEOUL en una aposta per professionalitzar-se.