Sobre Subtravelling


Què és Subtravelling?

Subtravelling és un festival de curtmetratges pioner que porta el gènere del curtmetratge a la xarxa de Metro i transport de TMB.

El festival neix l'any 2009 com a Mostra Internacional de Curtmetratges del Metro. Una aposta de la Fundació TMB per democratitzar la cultura i dinamitzar el mercat del curtmetratge, fent arribar una selecció de curts catalans i internacionals de primer nivell a tota la ciutadania, promovent així els valors socials i culturals entre els usuaris del transport públic.

Degut el seu èxit, TMB va decidir continuar innovant, així va néixer Roda a TMB, la secció del festival en què els creadors han de rodar un curtmetratge on, d'alguna forma, hi apareguin els transports de TMB.

L'any 2016 s'associa amb el Seoul Metro International Subway Film Festival (SMIFF), festival amb qui comparteix característiques: tots dos són els únics festivals de curts al món en què el metro i el transport públic són protagonistes.

Avui Subtravelling manté intacte el compromís amb el qual va néixer, i encara fa un pas més per professionalitzar-se. Per això, l'any 2020 el festival passa a anomenar-se Subtravelling International New Talent's Short Film Fest BCN – SEOUL.

Fases del festival

Roda a TMB

2 d'octubre de 2023 al 4 de març de 2024

Fase participativa que consisteix a filmar un curt de 3 minuts i 30 segons com a màxim, on apareguin algun dels transports de TMB. La temàtica és lliure. El premi és un viatge a Seül per assistir a la projecció del teu curt al festival SMIFF.

La Mostra Internacional

A partir del 22 d’abril

Una selecció de 20 curts professionals i internacionals, es podran veure a la xarxa de metro i al web de Subtravelling. Els usuaris podran votar els curts, guanyar entrades de cinema i un any de cinema gratis al Cinemes Filmax Gran Via. Els votants atorgaran el premi al millor curt de la Mostra Internacional.

Finalistes i guanyadors Roda a TMB

Data per definir

El jurat professional seleccionarà els finalistes de Roda a TMB. Durant la gala de lliurament de premis, es donaran a conèixer tots els guanyadors del festival Subtravelling.

Palmarès

Data per definir

Una vegada finalitzat el festival i atorgats els premis, es podran veure tots els guanyadors web de Subtravelling.

Preguntas frecuentes

Si vols participar a Subtravelling i tens algun dubte, consulta les preguntes freqüents.

La nostra història

2009

Neix Subtravelling com a Mostra Internacional de Curtmetratges del Metro per apropar el curtmetratge als usuaris del metro.

2010

S’incorpora la secció Roda a TMB, fent una crida als creadors, realitzadors i directors a rodar els seus curts a les instal·lacions de TMB.

2016

Subtravelling s’associa amb el Seoul Metro International Subway Film Festival (SMIFF) amb la intenció d’internacionalitzar-se.

2020

El festival canvia de nom i es converteix en Subtravelling XI International New Talent’s Short Film Fest BCN – SEOUL en una aposta per professionalitzar-se.