El jurat

El jurat de Subtravelling 2016 escollirà els 5 finalistes, d’entre els quals triarà el curt guanyador de Roda a TMB.


Santiago Torres

Santiago Torres

Director de comunicació i relacions institucionals. Director de Fundació TMB

Agustí Argelich

Agustí Argelich

Director de FILMETS Badalona Film Festival i membre de l’Acadèmia del Cinema Català (ACC). Productor i assessor de continguts de la Unitat de Cine de TV3 (Televisió de Catalunya) (Cinema 3, Sala 33) i director del programa de curtmetratges al canal 33 de TV3, CurtCircuit33. Jurat internacional en diferents festivals (Gaudí, Cryptshow, Circuito Off Venecia, Alcances Cadiz, Docúpolis Barcelona, FEC Cambrils-Reus, Animation Film Festival Roanne, etc).

Albert Solé

Albert Solé

Periodista i cineasta. Actualment produeix i dirigeix diversos projectes audiovisuals des de la productora Minimal Films. Entre les seves pel·lícules més conegudes destaca “Bucarest. La memòria perduda”, guardonada amb nombrosos premis, on explica la malaltia d’Alzheimer que va patir el seu pare, l’ex ministre i redactor de la Constitució, Jordi Solé Tura. També ha produït pel·lícules com ara “Gabor” o com la més recent “Sexe, Maraques i Chihuahues”. Ha rebut, entre altres guardons, el premi Goya, 2 Gaudís, 4 Biznagues del Festival de Málaga, a més de diversos reconeixements internacionals. És també promotor i president del jurat dels premis Solé Tura per a cinema sobre malalties del cervell.

Judith Colell

Judith Colell

Directora, guionista i productora. Ha dirigit les pel·lícules "Nosotras" (2001) premiada a Sitges, Lorca i Vitoria, entre altres; “53 días de invierno” (2007), nominada a 10 premis Barcelona, i amb la qual Aina Clotet es va endur el premi a millor actriu al Festival de Toulouse; i “Elisa K” (2010) guanyadora del Premi Especial del Jurat a San Sebastián, Menció especial del Jurat a Nantes, Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya, nominada a 5 Gaudís i a un Goya al millor guió adaptat entre altres premis. Ha sigut Vicepresidenta de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències cinematogràfiques d'Espanya de 2011 a 2015 i actualment és Vocal de Direcció a la Junta Directiva. És professora de Direcció a la Universitat Pompeu Fabra i a la Universitat Blanquerna Ramón Llull de Barcelona.

José Luis Montesinos

José Luis Montesinos

Director, guionista i enginyer. Realitzador per a la televisió de Catalunya. Director de curtmetratges entre els quals destaquen “Final” (2003) guanyador del millor curtmetratge al Festival de Cinema de San Sebastian, “Matagatos” (2009), millor curtmetratge al FANT de Bilbao i “La historia de siempre” (2010), el seu curt més aclamat, amb més de 135 premis a nivell nacional i internacional, formant part del palmarès i secció oficial de Festivals com Rhode Island, Trieste, Hong Kong, Seminci, San Diego, Cartagena de Indias, Seattle, Málaga, Varsòvia y Cleveland. El seu últim curtmetratge, “El Corredor” (2015) guanyador del Premi Goya 2016, ha estat premiat com a Millor Curt Europeu a la SEMINCI de Valladolid, Premi Forqué 2016 al Millor Curtmetratge de l’any, nominat als Premis del Cine Europeu (EFA 2015), qualificat als Premis Oscar de l’Acadèmia de Hollywood i guardonat amb el Premi Gaudí 2015 al millor curt per l’Acadèmia de Cine Català. A la vegada, va ser escollit Millor Director de l’any pel Col·legi de Directors de Catalunya el 2015.